• Ви знаходитесь тут:

  • НОВИНИ
  • НОВИНИ
  • Ознайомлення дітей з історією рідного краю.

Ознайомлення дітей з історією рідного краю.

2015-04-30

Ознайомлення дітей ДНЗ з рідним краєм-це та необхідна складова навчально-виховного процесу в результаті якого в дитини народжується святе почуття любові до рідної землі,яке з роками стає усвідомленим і сильнішим

Організовуючи народознавчу роботу з дітьми вихователі нашого закладу розвязують завдання:

1.Виховні завдання мають на меті прищепити дітям любов до рідного краю, до землі своїх предків, до рідної мови, до Батьківщини, почуття гордості за свій народ, повагу до національної культури, національних звичаїв та оберегів.

2.Пізнавальні завдання передбачають розширення знань дітей про Ужгород, Закарпаття, Україну, її історію та культуру.

3.Навчальні завдання передбачають формування перших народознавчих та історичних понять ,у майбутньому - основи наукового мислення, національної свідомості, самосвідомості та психології.

4.Розвиваючі завдання передбачають розвиток усіх психічних процесів у дитини: запам'ятовування, уважності, логічного мислення, уяви.
Діти вчаться самостійно аналізувати, зіставляти, порівнювати народознавчі поняття, звичаї минулого і сучасного

Однією з форм організації навчально-виховної роботи з ознайомлення дітей з рідним містом є екскурсії.30 квітня 2015р. діти старшої групи «Сонечко» разом з вихователями Дідик С.М. та Легезою О.В. відвідали Краєзнавчий музей м.Ужгород,де ознайомились з багатовіковою історією та культурою краю.

/Files/images/DSC_0018.JPG

/Files/images/DSC_0040.JPG

/Files/images/DSC_1017.JPG

/Files/images/DSC_1043.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 258